Illusionisti Aimo Leikas, 29, veti liipaisimesta yleisön edessä ja ihmiset hurrasivat - pian paljastui, että kaikki oli mennyt hirvittävällä tavalla pieleen.
 
 
 Leikas ottaa aseen, kohottaa sen kohti lasin takana olevaa maalitaulua ja vetää liipasimesta. Luoti pirstoo lasin säpäleiksi.
Toisen patruunan kohdalla Leikas suuntaa revolverin päähänsä.
Taitava showmies lietsoo yleisöä:
-Onkohan tämä kova panos? Tämä laukaus saattaa olla elämäni viimeinen.
Revolverin piippu osoittaa Leikaksen ohimoa oikean korvan etupuolella. Hän vetää liipasimesta, niin kuin monta kertaa aiemmin.
Ase jyrähtää. Yleisö taputtaa.
Leikas putoaa polvilleen ja kaatuu kyljelleen maahan eturivissä istuvien lasten jalkojen juureen.
Kestää hetken, ennen kuin katsojat tajuavat, ettei kyse ole enää esityksestä.
Leikaksen korvan juuresta alkaa valua verta.
Ovimies hätistelee järkyttyneet katsojat ulos. Ambulanssi ehtii paikalle nopeasti, mutta mitään ei ole tehtävissä. Aimo Leikas kuljetetaan Hartolan terveyskeskukseen, missä lääkäri toteaa hänet kuolleeksi.
 
Aimo Leikaksen viimeisen esityksen näyttämö Hartolassa 3.9.1976
 

Eräs tuttavani erehtyi pelaamaan "venäläistä rulettia" panoksena oma terveys ja henki. Tämän mokan seurauksena hän sai ikävän ja kivuliaan nivelreuman. Hän yritti saada apua lääkäriltä, mutta se ei tuottanut tulosta.

Hänen terveytensä rupesi romahtamaan hissukseen ja lopulta hän hiipui ihan silmissä. Viime kesänä hän ei ollut enää oma itsensä. Hänen verevä olemuksensa oli rapistumut. Hän vaikutti hyvin sairaalta ja kurjistuneelta. Hän mainitsi, että ennen koronapiikkiä hän oli vetreässä kunnossa.

Tuttavani harmitteli että oli erehtynyt ottamaan piikin, mutta nyt oli myöhäistä katua. Peruuttamaton vahinko oli ehtinyt tapahtua.
Mikä mahti maailmassa oli saanut hänet suostumaan tähän vasta testivaiheessa olevaan injektioon? Mitä todennäköisemmin kolmas valtiomahti ja sen psykologinen manipulointikampanja ja tarkoituksellinen harhaanjohtaminen.
 
Kaverin terveys hiipui hiipumistaan. Heikkona hetkenä hän toivoi, että kunpa saisi armollisen kuoleman. Lopulta hänen elämän liekkinsä sammui.
 
Saatoimme hänen maallisen majansa hiljattain kirkkomaahan.

Kuten Isä Neulanen aikoinaan paljasti: me papit hautaamme lääkäreiden tekemät mokat.

Elämän liekki sammumassa