Elvistä etsimässä

Avautuvat näkymät saattavat järkyttää herkimpiä lukijoita. 

Pukuloistoa Teuvan kirkossa. Taustalla Elvis-messun muusikot The Men in Sin. Vasemmalla solisti kanttori Alexi Juhanpelto.

Elvistä etsimässä

Elvis kuulemma elää ja saapuu Teuvalle.
 
Lehtimainoksessa vakuutettiin, että meissä jokaisessa asuu pieni Elvis. Ei siis mikään ihme, että lähes 400 Elvis-fania läksi etsimään Elvistä Teuvan kirkosta Elvis-messuun.
Jotkut tosin poistuivat kirkosta kesken tilaisuuden pettyneinä. Teuvan kirkkoherra Lauri Annala arveli, että he poistuivat sentähden, että eivät löytäneet Elvistä kirkosta. Ne, jotka löysivät Elviksen, jäivät kirkkoon nauttimaan dippiateriaa Elviksen kunniaksi.
 
Kirkkoherra Olavi virtanen (skinhead keskellä) esittelee uusinta kirkkohopeamuotia kirkkoherra Lauri Annalalle. Kirkkoherra Aaro Lahtinen seuraa vieressä tarkkaavaisena. 
 
 The Men in Sin soittivat syntisen hyvin.
 
Kanttori Alexi Juhanpelto tulkitsi Elviksen lauluja mahtavalla äänellä vakuuttavasti. Konsertti oli mahtava ja yleisö oli suuresti ihastunut. Skinhead-kirkkoherra mennen tullen niin sanotusti varasti shown ja veti huomion osakseen härsk...hauskoilla sketseillään, jotka upposivat yleisöön kuin häkä. Yleisö nauroi itsensä ihan kuoliaaksi.
 
Urkupalvelta katsoen tilanne näytti siltä, että sankat väkijoukot vaelsivat pappien luokse käytäviä pitkin kuin muurahaiset konsanaan, vastaanottivat öylätin, jota oli saatavana myös gluteenittomana ja kastoivat sormensa viinimaljaan.
Ajatus oli siinä, että ehtoollisseremoniaan ei menisi aikaa turhan paljon, vaan kaikki sujuisi kitkattomasti kuin liukuhihnalta. Lopuksi papit itse joivat viinin, jota lukemattomat ihmiset olivat käpäilleet. Arveluttevan riskaapelia hommaa näin sikalentsun uhatessa.
 
Joivatko papit maljan pohjaan vai laitettiinko loppu jemmaan seuraavia juhlia varten? Kaikki riippuu siitä kumpaa Raamatunkäännöstä papit käyttävät. Vanhassa käännöksessä kehoitetaan juomaan kaikki: "Juokaa tästä kaikki." Uusi käännös on uskollisempi kirkon talousarviolle: "Juokaa tästä, te kaikki."
 
Mikäli käytössä olisi vanhempi käännös, lentsuvaara kilpistyisi noihin muutamaan pappiin, jotka toimivat seremoniamestareina tässä tilaisuudessa. Eikä siitä koituisi sanottavampaa vahinkoa. Muussa tapauksessa koko kirkkokansa sairastuisi seuraavan kirkollisen juhlan jälkeen. Tämä on vakava asia.
 
Elvis-messun seremoniamestarina toiminut Konneveden kirkkoherra Olavi Virtanen myhäilee silminnähden tyytyväisenä hyvästellessään kirkkokansaa, joka löysi Elviksen.