Keskiaikainen vampyyritarina

Van Helsing sattui käyskentelemään Wartburgin linnan lähistöllä, jonne Luther oli paennut. Van Helssing päätti käydä helssamassa Lutheria ja tekemässä lähemmin tuttavuutta tämän kanssa.
 
 
 Katolinen kirkko julisti Lutherin kirkonkiroukseen
 
Luther oli hiljattain paennut Wartburgin linnaan paavin leppymätöntä vihaa. Luther oli näet suututtanut paavin arvostelemalla tämän korruptoitunutta anekauppaa ja muita väärinkäytöksiä.
 
Van Helsing ja Luther tutustuivat pian toisiinsa ja viettivät yhdessä hilpeitä hetkiä Wartburgin linnan kellarikerroksessa siemaillen kellarin antimia ja pitivät hauskaa. Kunnes eräänä yönä pilvenlongan takaa kurkisti täysikuu.
 
Luther pakeni Wartburgin linnaan paavin leppymätöntä vihaa 
 
Van Helsingin todellinen minä ryömi esiin kun juhliminen Lutherin kanssa oli ylimmillään. Lopun voittekin arvata...
 
Van Helsingin kohtaamisen jälkeen Lutherin persoonallisuus muuttui. Ei siis ole yllätys, että Luther lopulta käänsi kelkkansa ja luopui pyhistä periaatteistaan ja muuttui vainoharhaiseksi vainolaiseksi. Lutherin myötävaikutuksellahan surmattiin suuret joukot kapinaan nousseita talonpoikia. Uudestikastajat saivat Lurherin toimesta saman julman kohtalon kuin paavinvallankin alaisuudessa. Myös juutalaiset saivat kokea hänen leppymättömän vihansa.
 
Yleisesti luullaan, että Luther poistui keskuudestamme - tai tarkemmin ottaen - sen aikaisten ihmisten keskuudesta 18. helmikuuta 1546.
Ehei, koska Lutherista oli tullut vampyyri, hän vain vietti aikaansa vuosisadasta toiseen pimeissä olosuhteissa karttaen valoa, koska vampyyrit saavat palovammoja auringon paisteessa.
 
Luther ei siis olekaan kuollut ja kuopattu. Hänestä tuli kuolematon eräänä täydenkuun aikana kemuillessaan van Helsingin kanssa Wartburgin linnassa. Lutherin mieliharrastus, oluen siemailu, koitui hänen kohtalokseen.
Lutherin olemus ja varjo vaikuttaa vielä tänäkin päivänä keskuudessamme. Miten muuten olisi selitettävissä ne miljoonat kannattajat, jotka vannovat sokeasti Lutherin nimeen kyselemättä missä oikeasti mennään, ellei kirkkoa varjostaisi Lurherin läsnäolo. Ja miten muuten olisi selitettävissä, että Suomen kirkon arkkipiispaksi on valittu juuri Kari Mäkinen ja Helsingin piispaksi Irja Askola?
 
 Edellä mainitut piispat saapumassa seurakuntavierailulle
 
Tarina saa uuden käänteen viimeisimmän tutkimuksen valossa.
 
Jutussa on ilmennyt asiavirhe. Van Helsing, Abraham van Helsing, ei itse ollutkaan vampyyri, vaan metsästäjä, joka oli vampyyria jahtaamassa. Siksi hän ilmeisesti päätyi Wartburgin linnaan, jossa Luther siihen aikaan oleskeli. Tarina saa uuden sisällön tässä valossa. Jahtasiko van Helsing itse asiassa Lutheria, johon hänen epäluulonsa kohdistuivat? Van Helsing oli näin ollen aikaansa edellä, kun pystyi näkemään sen, mitä nykyiset kirkonmiehet ja piispat eivät vielä tänä päivänä näe.
 
Tässä näemme kuinka tarina aikain saatossa saattaa muuttua päälaelleen. Tarina ei ollut kertonut sitä, että Luther oli jo aiemmin ollut yhteistyössä piispa Draculan kanssa. Se saattaa selittää van Helsingin ilmestymisen kuvioihin.
Olisi mielenkiintoista tietää, mistä kaikesta muusta kirkkohistoria vaikenee.
 
- Yhtään vampyyria ei vahingoitettu tätä juttua tehtäessä.