Yksi erosi kirkosta tietämättään

Uutisissa kerrottiin taannoin eräästä vantaalaisesta miehestä, joka erosi kirkosta tietämättään. Iltasanomien mukaan tuo mies ei ole edes harkinnut kirkosta eroamista, vaan joku muu oli tehnyt hänelle jekun.
 
 
Eihän tuo nyt ole vielä mitään. Mutta kuinkahan monta on liittynyt kirkkoon tietämättään? Veikkaisin, että neljä miljoonaa.
 
kirosierkosta
 
Kirkosta eroaminen on mennyt aivan liian helpoksi nykyään. Vain ilmoitus maistraattiin netin kautta ja homma on sillä sipuli. Paljon julkisuutta on viime aikoina saanut nettisivusto kiroaerkosta.fi, jonka kautta on eronnut lähes 40 000 jäsentä muinaisen kirkollisen jupakan seurauksena.
Toista se oli silloin ennen muinoin, kun piti marssia kirkkoherran varastoon henkilökohtaisesti ukkorovastin kovisteltavaksi. Se jos jokin vaati paljon rohkeutta ja pelottomuutta.
Eikä asia välttämättä ollut sillä kuitattu, sillä ukkorovasti saattoi tulla vielä jälkeenpäin puhelinlankoja pitkin nuhtelemaan.
Siitä tuleekin mieleeni, että näin kerran oravan juosta kipittävän sähkölankoja pitkin vinhaa vauhtia. Uskomatonta miten taitava otus.
 
Kirkon virallinen oppi kansantajuiseksi kiteytettynä: Ihminen tulee uskoon tietämättään siinä seremoniassa, jossa hän tietämättään liittyy kirkkoon.
 
orava puussa Kuvan orava ei liity tapaukseen