Kappalaisen huolia

Kappalainen valitti työkiireitään ja väsymystään. Stressiäkin yritti pukata päälle, mutta hän lohduttautui sillä, että haudassa saa sitten levätä.

- Tohtorini epäilee, että minulla on kasvi päässä. Samoin puutarhurini.
 
Huomautin hänelle, että apostoli Paavali ainakin ajatteli aivan toisin. Hänhän uskoi saavansa hengailla Kristuksen kanssa siellä hyvässä paikassa sen jälkeen kun on ilmat pihalla. Siihen kappalainen totesi viileästi, että kävi sille Paavalillekin lopulta köpelösti.
 
Se laittoi mietteliääksi, sillä olen ymmärtänyt, että jos olemme uskomassa, siirrymme Paratiisiin sen jälkeen kun aikaa meistä jättää, eikä mihinkään kirkkomaahan.
Jopa vanhan testamentin aikainen Job, se kovan onnen kaveri, totesi ennen nahkurin orsille joutumistaan: kun tämä nahka on minun yltäni raastettu, saan minä nähdä Jumalan.
 
Ajatteleekohan pastori, että niin sanottu ikuinen lepo haudassa on meidän päämäärämme? Jos se niin olisi, kysymyksessä olisi äärimmäisen turhauttava katastrofi. Silloinhan kaikki kristillisyys ja hartaudenharjoitukset olisivat täysin turhia jos kaikki päättyisi papin aameneen.
" Jos olemme panneet toivomme Kristukseen ainoastaan tämän elämän ajaksi, olemme kaikkia muita ihmisiä surkuteltavammat." 1 Kor. 15:19
 
Mutta ei hän toisaalta ihan väärässäkään ole. Nimittäin Mestarimme kertoi rikkaan miehen ja köyhän Lasarus-kerjäläisen kohtalonhetkistä. On merkille pantavaa, mitä tapahtui heidän lähtönsä jälkeen.
Rikas mies, joka eli varsin jumalattomasti, otti ja kuoli. Tarina kertoo, että hänet haudattiin. Samoin köyhä Lasaruskin kuoli, vaikka ei ottanut.
Rikas mies huomasi suureksi järkytyksekseen olevansa aika pahassa paikassa ja kärsivänsä sanoin kuvaamatonta tuskaa kadotuksen löylyissä.
Mutta Lasarukselle kävikin yllättäen toisin. Enkelit tulivat ja veivät hänet Paratiisiin, joka ei ollut ollenkaan hullumpi mesta.
 
Pastori on rehellinen ja epäsuorasti myöntää, ettei hän pysty tarjoamaan seurakunnalleen muuta kuin haudan lepoa.
En siis yhtään ihmettele vaikka pastori siunauspuheessaan väitti, että Jumala  on valmistanut haudan ja siunannut sen lepopaikaksi. Tuohan ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Jaskahan sen kävi kaivamassa Bob-Catillaan.
 
- Päättyykö kaikki papin aameneen?