Blogi (kaikkien blogien parent)

(väliaikainen teksti/ohje -piiloonmyöhemmin sit) Tämän kategorian alle eri blogikategoriat.... -älä siis lisää suoraan tähän kategoriaan artikkeleita

 

Lyhyt kuvaus, minkätyylistä juttua tässä bloggenissa, ois varmaankin ehkäkin arvelisin tarpeen.Lyhyt kuvaus, minkätyylistä juttua tässä bloggenissa, ois varmaankin ehkäkin arvelisin tarpeen.Jos tämä on nii mitähän täälä on sisällännäänsä?

Non Stop Konsertteja

The Luolakoiran konsertista on mahdollisuus nauttia päivät ja yöt pääksytysten Lossanmäessä. Vieläpä ilmaiseksi. Tämä riemukas haukku kantautuu myös kauempanakin asuvaisten ratoksi.

Read more ...

Postia Brother Mateukselle

Viime lauantaina minulla oli suuri etuoikeus olla läsnä Tyyne-mamman 100-vuotisjuhlissa.
Merkillistä, vaikka tuli oleskeltua seurakuntasalissa lähes kuusi tuntia, ei yhtään ahistanut. Tyynen aurinkoinen läsnäolo karkoitti kaikki ahdistusta aiheuttavan tekijät. Mikä ihmeellisintä, vaikka läsnä oli leegio pappeja, sekään ei aiheuttanut häiriötä voimakentässä.
 

Miksi kirkon ovet ei aukene meille?

Ajelehtiessani vailla päämäärää ohitse Teuvan kirkon, huomioni kiinnittyi valtavaan autojen paljouteen kirkon parkkipaikalla. Oletin, että siellä on menossa joku ainutlaatuisen huomattava kirkollinen tilaisuus. Oli pakko lähteä katsomaan lähempää. Ja kas, kuinka ollakaan, kirkon ovet olivat lukossa ja pysyivät tiukasti kiinni.

Read more ...

Liperitietoutta

Pastori Nestori Paulanen esittelee myllynkiveä Peräkylän myllyllä.
Papin kaulus muistutti 1600-luvulla myllynkiveä.
Myllynkivi mainitaan Markuksen evankeliumin yhdeksännessä luvussa. "Joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat, sen olisi parempi, että myllynkivi olisi pantu hänen kaulaansa ja hänet olisi heitetty mereen."
 

Kirkossa

Tahvo istui sinä iltana perimmäisellä penkkirivillä, paalupaikalla, aivan varauloskäytävän tuntumassa. Kaiken varalta. Hänen pelkonsa oli kuitenkin turha, sillä tästä tilaisuudesta hän ei tulisi löytämään mitään sellaista, joka voisi aiheuttaa pakokauhua.
 

Kadonneen kirkollisen selkärangan arvoitus

Jouluaattona, tarkalleen ottaen siinä vaiheessa kun päivä hämärtyy illaksi ja kaikkein tummin pilvi lipuu kuun eteen, avautuu eräänlainen musta aukko ammolleen lähistöllä. Se uhkaa vastustamattomasti nielaista kurimuksiinsa jokavuotiseen jouludepressioon taipuvaisen.
 

Sotakirveenvaihtajan raportti

Varoitus: Kaikki yhtäläisyydet olevaisiin henkilöihin, eläviin tai kuolleisiin, ovat vain harmillista yhteensattumaa.

Vuosia kestänyt rauhallinen hiljaiselo kirkossa katkesi kuin veitsellä leikaten. Tuntemattomat vallantavoittelijat tunkeutuivat häikäilemättömästi pyhättöön, kaappasivat vallan ja telkesivät kirkkoherra-paran viinikellariin ilman korkinavaajaa, mikä sinänsä on jo hyvin julmaa.

Read more ...

Adventtisunnuntain Epistola

Pelasimme kappalaisen kanssa korttia sakastin varjoisalla puolella adventtikynttiläin tuikkeessa.
Peli oli vielä hyvin tasaväkistä, kunnes kappalainen veti jostain hihastaan kirkkoäitikortin: Jolla-ei-ole-kirkkoa-äitinään-sillä-ei-ole-Jumalaakaan-isänä-kortin.
 

Read more ...

Kolehtihaavin Sakramentti

Kolehtihaavinsakramentti

Teuvan kirkon saarnastuolin takana komeilevat - vai pitäisikö sanoa rumeilevat - maalliset rahankeruu-välineet. Näiden rahankeruuvälineiden eli kolehtihaavien kautta maallinen ja hengellinen sulautuvat luontevasti yhteen.

Read more ...

Keskiaikainen vampyyritarina

Van Helsing sattui käyskentelemään Wartburgin linnan lähistöllä, jonne Luther oli paennut. Van Helssing päätti käydä helssamassa Lutheria ja tekemässä lähemmin tuttavuutta tämän kanssa.
 

Lutherin pimeä puoli

Monille luterilaisille on Luther-kultti puhdasoppinen ja erehtymätön, jota ei saisi edes arvostella. Martin Lutherin persoona on kuitenkin varsin ristiriitainen.
 

Yksi erosi kirkosta tietämättään

Uutisissa kerrottiin taannoin eräästä vantaalaisesta miehestä, joka erosi kirkosta tietämättään. Iltasanomien mukaan tuo mies ei ole edes harkinnut kirkosta eroamista, vaan joku muu oli tehnyt hänelle jekun.
 

Kummeus, mitä se on?

Uutisissa puhuttiin taannoin siitä, kuinka vaikeata on nykyään löytää lapselle kummeja. Uhkaapa koko kasteseremonia jäädä suorittamatta ellei kummeja löydy. Koko kummiasia siis hieman haiskahtaa. Tässä täytyy olla kummi haudattuna. Minkä ihmeen takia ei voida kastaa ellei ole kummeja?
 

Kauppaa Taivasosuudesta

Kirkko tarjoaa meille taivasosuuden. Ei siinä mitään. Taivasosuus on hyvä asia. Mutta kirkko laskuttaa siitä. Onneksi sen voi maksaa osamaksulla.

Read more ...

Arskan ökytontti

Arska kertoi maksaneensa elämänsä aikana kirkollisveroja omakotitalon hinnan edestä. Koska Arska ei käyttänyt, eikä tarvinnut kirkon palveluita ylipäänsäkään, voidaan ajatella, että hänen maksamansa kirkollisvero kohdistui näin ollen hautapaikkaan. Arska oli tavallaan asuntosäästäjä. Tosin hieman kolkossa mielessä.

Read more ...

Elia ja tuliset vaunut

Elia ja Elisa kulkivat paikasta toiseen sinä päivänä, jona Elian oli määrä huristella tulisissa vaunuissa taivaaseen. He molemmat olivat ammatiltaan profeettoja.

Read more ...

Kappalaisen huolia

Kappalainen valitti työkiireitään ja väsymystään. Stressiäkin yritti pukata päälle, mutta hän lohduttautui sillä, että haudassa saa sitten levätä.

Read more ...

Koppimoposaarna

Tämä on huipputarjous sinulle, joka mennä körryyttelet iankaiken vanhalla koppimopolla, etkä tiedä miten sillä voi selvitä maaliin saakka. Joskus jopa saattaa mielessäsi käväistä pelko siitä, että jos junnaat vanhan koppimoposi kyydissä loppumetreille asti, joudut vielä maaliin saavuttuasi kaatopaikan puolelle ja sulattamoon.

Read more ...