Elvis kuulemma elää ja saapuu Teuvalle.

Lehtimainoksessa vakuutettiin, että meissä jokaisessa asuu pieni Elvis. Ei siis ihme, että lähes 400 Elvis-fania läksi etsimään Elvistä Teuvan kirkosta Elvis-messuun.

 

Pukuloistoa Teuvan kirkossa.Taustalla Elvis-messun muusikot The Men in Sin. Vasemmalla solisti kanttori Alexi Juhanpelto.

Elvis kuulemma elää ja saapuu Teuvalle.

Lehtimainoksessa vakuutettiin, että meissä jokaisessa asuu pieni Elvis. Ei siis ihme, että lähes 400 Elvis-fania läksi etsimään Elvistä Teuvan kirkosta Elvis-messuun.

Jotkut tosin poistuivat kirkosta kesken tilaisuuden pettyneinä. Teuvan kirkkoherra Lauri Annala arveli, että he poistuivat sentähden, että eivät löytäneet Elvistä kirkosta. Ne, jotka löysivät Elviksen, jäivät kirkkoon nauttimaan dippiateriaa Elviksen kunniaksi.

Kirkkoherra Olavi Virtanen (skinhead keskellä) esittelee uusinta kirkkohopeamuotia kirkkoherra Lauri Annalalle. Kirkkoherra Aaro Lahtinen seuraa vieressä tarkkaavaisena.

Urkuparvelta katsoen tilanne näytti siltä, että sankat väkijoukot vaelsivat pappien luokse käytäviä pitkin kuin muurahaiset konsanaan, vastaanottivat öylätin, jota oli saatavana myös gluteenittomana ja kastoivat sormensa pään viinimaljaan.

Ajatus oli siinä, että seremoniaan ei menisi aikaa turhan paljon, koska yleisöä oli runsaasti, vaan kaikki sujuisi kitkattomasti kuin liukuhihnalta. Lopuksi papit itse joivat viinin, jota lukuisat ihmiset olivat käpäilleet. Arveluttavan riskaabelia hommaa näin sikalentsun uhatessa.

Joivatko papit maljan pohjaan vai laitettiinko loppu jemmaan seuraavia juhlia varten? Kaikki riippuu siitä kumpaa raamatunkäännöstä papit käyttävät. Vanhassa käännöksessä kehoitetaan juomaan kaikki: "juokaa tästä kaikki".
Uusi käännös on uskollisempi kirkon talousarviolle; "juokaa tästä, te kaikki".

Mikäli käytössä olisi vanhempi käännös, lentsuvaara kilpistyisi vain noihin muutamaan pappiin, jotka toimivat seremoniamestareina tässä tilaisuudessa. Eikä siitä aiheutuisi sanottavampaa vahinkoa. Muussa tapauksessa koko kirkkokansa olisi vaarassa sairastua seuraavan kirkollisen juhlan jälkeen. Tämä on vakava asia.

The Men in Sin soittivat syntisen hyvin.

Kanttori Alexi Juhanpelto tulkitsi Elviksen lauluja mahtavalla äänellä. Konsertti oli mahtava ja yleisö eli täysillä mukana. Skinhead kirkkoherra mennen tullen niin sanotusti varasti shown ja veti huomion osakseen hauskoilla sketseillään, jotka upposivat yleisöön kuin häkä. Yleisö nauroi itsensä lähes kuoliaaksi.

Elvis-messun seremoniamestarina toiminut Konneveden kirkkoherra Olavi Virtanen myhäilee silminnähden tyytyväisenä hyvästellessään kirkkokansaa, joka löysi Elviksen.