Uutisissa kerrottiin taannoin eräästä vantaalaisesta miehestä, joka erosi kirkosta tietämättään.
 
Iltasanomien mukaan tuo mies ei ole edes harkinnut kirkosta eroamista, vaan joku muu oli tehnyt hänelle jekun. Eihän tuo nyt ole vielä mitään. Mutta entä kuinka monta on liittynyt kirkkoon tietämättään? Arvelisin, että ainakin neljä miljoonaa.
 

 

Kirkosta eroaminen on mennyt aivan liian helpoksi nykyään. Vain ilmoitus maistraattiin netin kautta ja asia on sillä sipuli. Paljon julkisuutta on viime aikoina saanut nettisivusto kiroaerkosta.fi, jonka kautta on eronnut lähes 40 000 jäsentä muinaisen kirkollisen jupakan seurauksena.

Toista se oli silloin ennen muinoin, kun piti marssia kirkkoherran varastoon henkilökohtaisesti ukkorovastin kovisteltavaksi. Se jos jokin vaati paljon rohkeutta ja pelottomuutta. Eikä asia välttämättä ollut sillä kuitattu, sillä ukkorovasti saattoi tulla vielä jälkeenpäin puhelinlankoja pitkin nuhtelemaan.
Siitä tuleekin mieleen, että näin kerran oravan juosta kipittävän sähkölankoja pitkin vinhaa vauhtia. Uskomatonta miten taitava otus.
 
Kirkon virallinen oppi kansantajuiseksi kiteytettynä: ihminen tulee uskoon tietämättään siinä seremoniassa, jossa hän tietämättään liittyy kirkkoon.
 
 
Kuvan orava ei liity tapaukseen.