Sakastin varjoisalla puolella

Lutherin pimeä puoli

Monille luterilaisille on Luther-kultti puhdasoppinen ja erehtymätön, jota ei saisi edes arvostella. Martin Lutherin persoona on kuitenkin varsin ristiriitainen.
 

Kolehtihaavin Sakramentti

Kolehtihaavinsakramentti

Teuvan kirkon saarnastuolin takana komeilevat - vai pitäisikö sanoa rumeilevat - maalliset rahankeruu-välineet. Näiden rahankeruuvälineiden eli kolehtihaavien kautta maallinen ja hengellinen sulautuvat luontevasti yhteen.

Read more ...

Keskiaikainen vampyyritarina

Van Helsing sattui käyskentelemään Wartburgin linnan lähistöllä, jonne Luther oli paennut. Van Helssing päätti käydä helssamassa Lutheria ja tekemässä lähemmin tuttavuutta tämän kanssa.
 

Kappalaisen huolia

Kappalainen valitti työkiireitään ja väsymystään. Stressiäkin yritti pukata päälle, mutta hän lohduttautui sillä, että haudassa saa sitten levätä.

Read more ...

Yksi erosi kirkosta tietämättään

Uutisissa kerrottiin taannoin eräästä vantaalaisesta miehestä, joka erosi kirkosta tietämättään. Iltasanomien mukaan tuo mies ei ole edes harkinnut kirkosta eroamista, vaan joku muu oli tehnyt hänelle jekun.
 

Kummeus, mitä se on?

Uutisissa puhuttiin taannoin siitä, kuinka vaikeata on nykyään löytää lapselle kummeja. Uhkaapa koko kasteseremonia jääädä suorittamatta ellei kummeja löydy. Koko kummiasia siis hieman haiskahtaa. Tässä täytyy olla kummi haudattuna. Minkä ihmeen takia ei voida kastaa ellei ole kummeja?
 

Miksi kirkon ovet ei aukene meille?

Ajelehtiessani vailla päämäärää ohitse Teuvan kirkon, huomioni kiinnittyi valtavaan autojen paljouteen kirkon parkkipaikalla. Oletin, että siellä on menossa joku ainutlaatuisen huomattava kirkollinen tilaisuus. Oli pakko lähteä katsomaan lähempää. Ja kas, kuinka ollakaan, kirkon ovet olivat lukossa ja pysyivät tiukasti kiinni.

Read more ...

Postia Brother Mateukselle

Viime lauantaina minulla oli suuri etuoikeus olla läsnä Tyyne-mamman 100-vuotisjuhlissa.
Merkillistä, vaikka tuli oleskeltua seurakuntasalissa lähes kuusi tuntia, ei yhtään ahistanut. Tyynen aurinkoinen läsnäolo karkoitti kaikki ahdistusta aiheuttavan tekijät. Mikä ihmeellisintä, vaikka läsnä oli leegio pappeja, sekään ei aiheuttanut häiriötä voimakentässä.
 

Kauppaa Taivasosuudesta

Kirkko tarjoaa meille taivasosuuden. Ei siinä mitään. Taivasosuus on hyvä asia. Mutta kirkko laskuttaa siitä. Onneksi sen voi maksaa osamaksulla.

Read more ...